Scheiden met kinderen

Kinderen scheiding

Kindercoaching

Scheiden met kinderen is een gevoelige zaak, in heel veel gevallen zullen de kinderen de echtscheiding gelaten ondergaan in de hoop dat er nu eindelijk een einde komt aan het geruzie van de ouders, want veel kinderen horen hun ouders zelfs in hun slaap ruziën en dat heeft een negatief effect op hen.

Toch kan het ook zo zijn dat kinderen in de scheiding ongelooflijk verdrietig raken en daar maar moeilijk mee om kunnen gaan. Het kan zelfs zo erg worden dat zij jullie daar niet mee lastig willen vallen. Of dat ze het zo ver wegstoppen dat ze bijna niet meer functioneren.

Scheiden met kinderen

Colette:

In mijn rol als kindbehartiger, ga ik met jullie kinderen over de scheiding praten, om te checken hoe ze er in zitten. En als jullie kinderen heel verdrietig zijn, zonder ook maar iets af te dwingen.

Ik heb hele verdrietige kindertjes geholpen die zich niet meer konden uiten anders dan met huilen. Ik help kinderen zodat ze zich niet schuldig voelen over de opluchting die ze wellicht voelen over de echtscheiding.

En ik help kinderen om hun verdriet over de scheiding en alle veranderingen te verwerken, zodat ook zij verder kunnen.

Ik geloof dat kinderen tijdens een scheiding geen schade horen op te lopen en dat draag ik ook uit.

Mijn kindercoaching is gebaseerd op haptonomie en gecombineerd met de positieve benadering van de methode Ginott, waarin er ook ruimte is voor eigen gedachtenvorming en eigen verantwoordelijkheid.

Methode Ginott is de basis voor de boeken: “How to talk to kids” van Faber/Mazlish